• Informacje na temat:

    a la sernik

Przepisy na temat: a la sernik
  • Sernik wiedeński

    ...-dół). Uchyl na 2 minuty drzwiczki piekarnika, zmniejsz temperaturę do 150 stopni C i piecz jeszcze ok. 80 minut. Wystudź sernik w uchylonym piekarniku i przełóż go na talerz. Śmietankę podgrzej z masłem. Zdejmij masę z ognia, dodaj połamaną czekoladę. Wymieszaj. Lekko przestudzoną polewą polej sernik. Gdy zastygnie, rozłóż wisienki. 

  • -smaczny i szybki sernik bez sera-

  • Sernik malinowy

    ...pergaminem. Ciasto z lodówki cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi blachy. Na spodzie rozsmaruj masę serową. Wierzch posyp malinami. Ciasto z zamrażalnika zetrzyj wprost na wierzch sernika...

  • lekki, delikatny serniczek

  • Sernik wiedeński

    O pomarańczowym smaku

  • Coś prostego i smacznego

  • Sernik w cieście

    Takiego sernika jeszcze nie jadłaś!

  • Sernik lekki, łatwy i przyjemny nie tylko do wykonania ;-) Może być serwowany na wiele sposobów np. z cukrem pudrem, z polewą czekoladową, bitą śmietaną, sosem owocowym lub lodami i świeżymi owocami... albo zupełnie bez dodatków, wprost z blachy...

  • Poniedziałek świętuj sernikiem

    Marcelina Zawadzka piecze go z przepisu mamy, Szymon Majewski jest mistrzem w jego przygotowywaniu, a Borys Szyc jada go z lodami... Sernik, bo o nim mowa, można zrobić nie tylko z białego sera, ale i z tofu. W poniedziałek przypada Międzynarodowy Dzień Sernika.

  • pysznie wilgotny, w smaku bardzo przypomina sernik :-)

Artykuły na temat: a la sernik
  • Sernik drezdeński

    Do pieczenia sernika weźmy twaróg półtłusty zmielony dwu lub trzykrotnie.

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Sernik czekoladowy

    ...minut w temperaturze 160˚C. Studź w wyłączonym piekarniku.  Przygotuj polewę. Czekoladę rozpuść z łyżką masła i polej przestudzony sernik, tworząc ozdobny wzór. Wstaw do lodówki.  Zobacz także:

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Sernik nowojorski

    ...ok. 3 cm tortownicy. Sernik piecz godzinę w temp. 175°C. Schłodź. Udekoruj kisielem i karmelem.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Sernik dyniowy

    To doskonałe warzywo dla maluszków i seniorów. Jedzmy ją jak najczęściej

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Puszysty sernik

    Przygotowanie: Przygotuj tortownicę o średnicy 21 cm. Z papieru do pieczenia wytnij koło o średnicy 21 cm i wyłóż nim dno formy. Wytnij również pasek...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

Zdjęcia na temat: a la sernik
Wideo na temat: a la sernik
  • Zmysłowe smaki: Sernik nowojorski

    Sernik nowojorski bywa nazywany królem wśród serników - i nic dziwnego! Dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej jest wyjątkowo puszysty i delikatny. Jego smak podkreślają subtelna cytrynowa nuta i śmietanowa polewa... Uczta dla podniebienia gwarantowana! Polecamy też: PONAD 400 POMYSŁÓW NA SERNIK – KLIKNIJ! Sernik nowojorski – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub

  • Sekret idealnego sernika

    Jak zrobić idealny sernik? Sekret zdradziła restauratorka Beata Kartowicz. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Śmietankowy sernik

    Przepis na sernik śmietankowy pieczony w kąpieli wodnej. Tradycyjny sernik ma 300 kcal, ten 150.