• Informacje na temat:

    a la pizza z patelni

Przepisy na temat: a la pizza z patelni
  • Pizza na warzywnym spodzie

    Sposób przygotowania 1. Cukinie umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż na sitko, posól i odstaw na 20 minut.  2. W tym czasie przygotuj sos. Bazylię opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek, połowę posiekaj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pomidory z puszki. Przypraw solą, pieprzem. Duś, aż sos zgęstnieje. Wymieszaj...

  • Przepis wart wypróbowania: "Polentowe placuszki a la pizza"

  • Pizza drobiowa na chlebie

    Sposób przygotowania 1. Cebule oraz czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chleb rozetnij na 2 blaty.  2. Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Filety z kurczaka opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kurczaka. Mięso smaż przez 6 min. W połowie czasu smażenia dodaj czosnek i cebule. Posyp solą i pieprzem.  3. Potem do mięsa dołóż koncentrat pomidorowy. Zasmaż...

  • Placki na obiad lub kolacje...Sama często je robię bo jest proste i smaczne...Polecam bo są przepyszne:-)

  • Pizza z kurkami i sosem śmietanowym

    Crème fraîche przygotuj dzień wcześniej: śmietanę wymieszaj z maślanką, przelej do szklanego słoika, zamknij go, wstrząśnij i odstaw na 12 godzin w temperaturze pokojowej. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem i zeszklij szalotkę. Dodaj kurki i smaż przez kolejne kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Przygotuj sos: crème fraîche wymieszaj z natką, szczypiorkiem, koperkiem i czosnkiem, dopraw solą...

  • Przepis wart wypróbowania: "Placki z ziemniaków a la pizza"

  • Pizza z patelni z salami

    .... Żaroodporną patelnię (26-28 cm) natłuścić. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną umieścić na patelni i docisnąć do dna tak, aby powstał placek, posmarować połowa sosu, nałożyć po połowie wszystkich...

  • Łatwy w wykonaniu przepis.Dodatki każdy dobiera sam,ja podaję moje ulubione!

  • Pizza szpinakowa z jajkiem

    .... Odłóż trochę szpinaku do dekoracji, resztę wrzuć na patelnię i smaż 1-2 minut. Zdejmij z ognia. 3. Mozzarellę grubo zetrzyj, wymieszaj ze śmietaną. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj z niego...

  • Bardzo prosty przepis na domową pizzę, ale zrobiona w formie świderków.

Artykuły na temat: a la pizza z patelni
  • Pizza z patelni

    ...w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej placek. Smaż ok. 3 minuty...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza z szynką i pomidorami

    ...1. Drożdże rozpuszczamy w 250 ml letniej wody z 3 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą cukru. Mąkę przesiewamy, dodajemy 1/2 łyżeczki soli, odrobinę cukru, rozpuszczone drożdże, miksujemy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 50 minut, żeby urosło. 2. Pieczarki krótko płuczemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie picea) pojawiło się...

  • Grecka pizza z papryczkami chili

    ...1. Drożdże rozpuszczamy w 150 ml letniej wody, dodajemy przesianą mąkę, łyżkę oliwy z oliwek, szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 minut. 2. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, doprawiamy pieprzem i solą, dusimy. Na koniec miksujemy blenderem na gładki sos. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

Wideo na temat: a la pizza z patelni