• Informacje na temat:

    a la paszteciki

Przepisy na temat: a la paszteciki
  • Wigilijne paszteciki

    Nietypowe paszteciki, które sprawią, że wigilijny wieczór nabierze nowego smaku! Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Będą idealne zarówno na gorąco, jak i na zimno, jako dodatek np. do barszczu lub zupy grzybowej! Smakują niesamowicie!

  • Wypróbowany przepis na "Paszteciki węgierskie a la strudel"

  • Drożdżowe paszteciki

    Paszteciki z jajkami na twardo...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Paszteciki szpinakowe

    Polecamy przepis na rewelacyjne paszteciki ze szpinakiem.

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    ...formować prostokątne placuszki. Na środek położyć pasztet z serem i szczelnie zawinąć. Pasztecik powinien mieć kształt walca. 3. Tak przygotowane paszteciki usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym...

  • Bardzo smaczne paszteciki z mięsem drobiowym i warzywami. Po upieczeniu są delikatne i miękkie, a w środku wypełnione dużą ilością farszu. Pyszna przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło.

  • Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

    ...mniejsze kawałki. Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut...

  • JEST TO COŚ CO RUSZA I W ZIMOWE WIECZORY I NA SZAMPAŃSKIM SYLWESTRZE:-), DANIE KTÓRE PASUJE NA KAŻDĄ IMPREZĘ OD CHRZCIN ZACZYNAJĄC PO 50-TKI KOŃCZĄC:-)

Artykuły na temat: a la paszteciki
  • Paszteciki z humusu

    1. Humus wymieszać z przyprawami. 2. Nałożyć do papierowych papilotek na wysokość ok. 3 cm, a następnie do silikonowych lub metalowych foremek na muffinki. ...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Paszteciki z kapustą i grzybami

    .... Podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na długie wąskie pasy. Do połowy każdego nałożyć farsz, złożyć, skleić.  Posmarować rozmąconym jajkiem, pokroić na paszteciki. Układać na wyłożonej pergaminem...

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • Paszteciki z pieczarkami i borowikami

    .... 6. Przełóż paszteciki na  posmarowaną tłuszczem tackę i zawiń w folię. Zamroź. Superbakteria szaleje! Jak się chronić?

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Paszteciki z serem feta

    ​Złote chrupiące rożki wypełnione pysznym nadzieniem z sera feta posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Kapuśniaczki

    Wierzch pasztecików można posypać kminkiem lub czarnym sezamem.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

Zdjęcia na temat: a la paszteciki
Wideo na temat: a la paszteciki
  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu(...) gotowego ciasta francuskiego. Zobaczcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego!

  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu(...) gotowego ciasta francuskiego. Zobaczcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego!

  • Piotr Kucharski i jego odświeżone przepisy na potrawy wielkanocne

    Piotr Kucharski zaprezentował w studiu "Dzień Dobry TVN" odświeżone przepisy na klasyczne dania wielkanocne. Kucharz przygotował między innymi babę rumową z polewą z białej czekolady i szafranu, paszteciki z królika z pistacjami, masło rzeżuchowe oraz chipsy z kindziuka, które połączył z płynnym jajkiem i żurkiem na zakwasie.