• Informacje na temat:

    a la omlet

Przepisy na temat: a la omlet
  • Śródziemnomorski omlet

    Śniadanie na bogato!

  • tańsza wersja hiszpańskiego omletaz pikantną kiełbasą chorizo

  • Omlet rozmaitości

    ....  3. Do miseczki wbij jajka i roztrzep z dodatkiem mleka i soli. Rozgrzej masło, wlej masę jajeczną i usmaż omlety. Posmaruj je serkiem, ułóż pokrojonego łososia i szpinak. Podawaj od razu. 

  • Swietnie smakuje i praktycznie samo sie robi;)

  • Omlet z łososiem

    .... Powtarzaj czynność cztery razy, z każdym omletem.  4. Na wierzchu omletu układaj kawałki łososia, skrop sokiem z cytryny, posyp grubo zmielonym pieprzem. 

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • OMLET SIRTUINOWY

    ...szpatułką rozmieszać zawartość patelni,aby jajka zaczęły się ścinać. Ścięte kawałki należy przesuwać,a surowe jajka rozlewać równomiernie po patelni aż do uzyskania równej powierzchni omleta. Zmniejszyć ogień i poczekać, aż masa stężeje. Podważyć szpatułką brzegi, a następnie złożyć omlet na pół lub zwinąć go - i podać. Przepis pochodzi z książki  Aidan Goggins, Glen Matten “ Dieta SIRT " Copyright...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Omlet z marchewką

    ...pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku.  2. Na patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną i smaż aż dół się zetnie, a góra będzie lekko płynna. Omlet możesz zdjąć z ognia i przykryć, by góra się...

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

Artykuły na temat: a la omlet
  • Wytrawny omlet

    Przygotowanie: Jajka wymieszaj z mlekiem, dopraw. Wylej na patelnię z rozgrzanym olejem (1 łyżka). Smaż na średnim ogniu, podnosząc ścięte brzegi omletu,...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Omlet ze szpinakiem

    ...i wymieszaj. Na patelni rozgrzej połowę masła, a następnie wylej połowę masy jajecznej. Poruszaj patelnią, aby masa równomiernie się rozlała. Gdy brzegi omletu się zetną, unieś je lekko łopatką, by masa z wierzchu spływała na spód. Możesz też przewrócić po prostu omlet na drugą stronę - powinien z każdej strony usmażyć się na złoty kolor. Omlet zsuń na talerz, rozłóż na nim połowę masy...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Omlet z kurkami

    Kurki oczyść i razem z drobno posiekanymi szalotkami podsmaż na łyżce masła. Następnie jajka ubij ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką. Na drugiej łyżce masła z masy jajecznej usmaż omlet. Rozłóż na nim kurki, pokrojone na pół pomidorki i połóż plasterki mozzarelli. Wstaw na 3 minuty do gorącego piekarnika.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Libański zielony omlet

    .... Znowu podgrzej patelnię z cukinią i cebulą, dodaj masę jajeczną i przykryj. Smaż omlet na średnim ogniu do momentu ścięcia jajek. Za pomocą talerza o większej średnicy przerzuć omlet na drugą stronę...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Omlet na biegunkę

    Jak przygotować omlet? 5 g sproszkowanego kminu rzymskiego i 1,5 g białego pieprzu dodać do 6-8 żółtek. Ubijać przez kilka minut na pianę w misce umieszczonej w kąpieli wodnej. Masę rozsmarować jak(...) pojemniku. W razie potrzeby zjeść mały kawałek czerstwego chleba (najlepiej orkiszowego), a następnie łyżkę rozkruszonego omletu. W ciężkich przypadkach można to robić 2 lub 3 razy dziennie.   Porady pochodzą...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

Wideo na temat: a la omlet
  • Puszysty omlet

    Smacznego!

  • Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omleta

    Jak zrobić omlet, który nie będzie się rozpadał i zachowa swoją wyjątkową strukturę? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne! Każdy z nas uwielbia to danie z jajek, ale niewielu wie, jak dobrze go(...) idealnego omleta!

  • Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omleta

    Jak zrobić omlet, który nie będzie się rozpadał i zachowa swoją wyjątkową strukturę? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne! Każdy z nas uwielbia to danie z jajek, ale niewielu wie, jak dobrze go(...) idealnego omleta!