• Informacje na temat:

    a la matias jajko

Przepisy na temat: a la matias jajko
  • Kwartet jaj wielkanocnych - Robert Sowa

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Tatar ze śledzia - Robert Sowa

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Bardzo prosty przepis na domową pizzę, ale zrobiona w formie świderków.

  • Śledziowa przekąska

    Składniki dla 4 osób: Śledź: 6 filetów śledziowych à la matias marynowane pieczarki pomidor 6 jajek szczypior liście sałaty Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Filety umyj, zalej bieżącą wodą, zmieniaj ją kilkakrotnie. Mocz śledzie trzy godziny lub nieco dłużej. Pod koniec możesz zamiast w wodzie moczyć...

  • Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.

  • Alternatywa dla pączków pieczonych w dużej ilości tłuszczu

  • troszke pracochłonne ale za to MEGA PYSZNE:)))

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

  • pyszne o kawowym smaku i o wiele mniej kaloryczne od tradycyjnego tiramisu;)

Artykuły na temat: a la matias jajko
  • Kwartet jaj wielkanocnych

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Tatar ze śledzia

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Jajko jest jednym z najczęściej używanych w kuchni składników, dodajemy go do przygotowania niemal każdego z posiłków: ciast i deserów, dań głównych i sałatek. Jak sprawdzić czy jest świeże, aby nie zepsuć dania? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne...

  • Święta w Europie

    .... Sałatka śledziowa - Szwecja Składniki na 4 porcje: 3-4 płaty śledziowe (matias), 4 średnie ziemniaki, 1 średnia cebula, 2 kwaskowe jabłka, 4 średnie ogórki konserwowe, 2 łyżki majonezu, 3 łyżki gęstego...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Przepis na święta

    ...złoty kolor. Jeszcze ciepłe ciastka obtocz w cukrze pudrze. Śledzie w oleju lnianym 250 g paczka solonych śledzi matiasów, pół szklanki oleju lnianego, czerwona cebula, kolorowy pieprz, 300 ml mleka...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...