• Informacje na temat:

    a la krówki

Przepisy na temat: a la krówki
  • Domowe krówki ze śliwkami kalifornijskimi i solą morską

    Krówki (polskie cukierki), to smakołyk pamiętany z dzieciństwa – wciąż wielu dorosłych ma do nich słabość. To małe co nieco może być doskonałym pomysłem na jadalny prezent dla najbliższych z okazji Mikołajek.

  • domowe krówki, nie ma potrzeby bardziej zachwalać ;D

  • Miodowa krówka

    Rozpływa się w ustach!

  • Krówki są pyszne!! Po zrobieniu krówek zapakowałam je w przezroczyste torebeczki i przewiązałam wstążką. Były walentynkowym prezentem dla najbliższych.

  • Słodkie krówki

    Przepis na domowe krówki z wiórkami kokosowymi albo z sezamem nadesłała Ola.

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Nowe słodkości dla dzieci od E.Wedel

    Żelki i cukierki to dynamicznie rozwijający się segment na rynku słodyczy i jedna z najpopularniejszych kategorii przekąsek wśród dzieci – aż 84,8% najmłodszych Polaków spożywa te produkty. Marka E.Wedel chce dostarczać swoim konsumentom różnorodnych smaków, dlatego postanowiła wzbogacić ofertę o ekstra mleczne krówki oraz gamę owocowych, soczystych żelek.

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Tort Pavlova

    Składniki: Beza: 8 białek 35 dag cukru łyżka soku z cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 30 dag mascarpone 300 ml śmietany  2 łyżki cukru tabliczka czekolady krówki sos karmelowy Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodając cukier, sok z cytryny i mąkę. Wyłóż na papier do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 160°C, a 1,5 godz. w temp. 140°C. 2 Śmietanę ubij z serkiem...

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

Artykuły na temat: a la krówki
  • Doskonały, wykwintny i lekki deser na świąteczny stół i sylwestrowe szaleństwa.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Pyszne i szybkie "ciasto" do kawy bez pieczenia

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Ponieważ nastrój mój ostatnio leży gdzieś na dnie morza atawistycznie znów zaczynam uciekać w jedzonko. W zachcianki raczej ;) No i dziś uciekam w krówki....

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • O tym jak mi dobrze w moim małżeństwie

      Nie zawsze jest dobrze, nie zawsze było dobrze… to co za nami wygląda jak dobrze łaciata krówka czy nakrapiana biedronka. Były bardzo trudne momenty...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • "Bwwwwww!" Wedlug mojej Fiiki. Mucze jej jak zawodowa krowa, a ona na pytanie z tytulu ze skupiona mina po swojemu udziela mi odpowiedzi. Po czym z zapamietaniem...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Zdjęcia na temat: a la krówki
Wideo na temat: a la krówki
  • Kasia Moś o miłości do zwierząt: Mam teraz pięć psów i dwa koty

    Gościem w kawalarce Łukasza Jakóbiaka była Kasia Moś. Wokalistka opowiedziała o swojej wielkiej miłości do zwierząt. - Mam teraz pięć psów i dwa koty. Nasza rodzina nie przechodzi obojętnie obok krzywdy. Nieważne, czy to jest gołąbek, piesek, krówka czy świnka - powiedziała Kasia. Artystka wspiera liczne akcje pomocy zwierzętom. Miłość do czworonogów połączyła wokalistkę z Joanną Krupą. - Asia jest dla mnie osobą, którą niezwykle podziwiam - dodała. Źródło: 20m2 Łukasza Dostawca: x-news