• Informacje na temat:

    a la krokiety z bułki

Przepisy na temat: a la krokiety z bułki
  • Krokiety jarskie z pieczarkami i cebulą

    Tak wykonane krokiety posmakują każdemu!

  • Pomysł na nie powstał z braku farszy do pozostałych naleśników jakie miałam przygotowane na klasyczne krokiety z mięsem.Są odmianą i na pewna zasmakują nie jednemu głodomorkowi.

  • Krokiety ziemniaczane z szynką i oscypkiem

    Uwielbiacie krokiety, ale macie ochotę, aby coś innego kryło się pod tą chrupiącą panierką? Jeśli tak, to koniecznie musicie wypróbować przepis na krokiety ziemniaczane z góralskim akcentem. Oscypek, bo o nim mowa wspaniale komponuje się z farszem z aromatycznej szynki, cebulki i świeżej pietruszki. Poznajcie przepis rodem z Podhala!

  • Krokiety z farszem mieszanki warzywnej do dań chińskich. "Mieszanka chińska to idealna propozycja dla kulinarnych smakoszy. Świetnie skomponowany mix warzyw takich jak: kiełki fasoli Mung, pędów bambusa, marchewki, cebuli, grzybów chińskich oraz papryki i pora, zadowoli gusta nawet najbardziej wymagających entuzjastów kuchni azjatyckiej. Idealnie pasuje to drobiu, mięs oraz ryżu i chińskiego makaronu". :)

  • Krokiety rybno-kapuściane

    ...naleśnikach, zwiń. Krokiety panieruj z jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka...

  • Tani. Niezwykle wysublimowany smak wprowadza w życie warszawskich elit. Delikatna dekadencja podkreśla kulturowy zmierzch. Przyspiesza pasaż pokarmu z żołądka do dwunastnicy. Bez cholesterolu. Alkalizuje i nawadnia ją co ułatwia jego wydalanie. Ograniczać spożywanie razem z lekami w czasie ciąży i karmienia.

  • Krokiety kukurydziane z dynią

    ...uformuj placki, na środku ułóż farsz, dokładnie zlep. Krokiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Krokiety orzechowe - Stanisława

    ...30 dkg ziemniaków świeżo ugotowanych, 10 dkg zmielonych orzechów włoskich, 1 całe jajko, czubata łyżka tartej bułki, łyżka drobniutko posiekanej naci pietruszki...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

Artykuły na temat: a la krokiety z bułki
  • Krokiety z mięsnym farszem

    ...praw do smaku solą, pieprzem. (Jeśli lubisz, możesz też dodać oregano, majeranek albo natkę pietruszki). Dodaj 1 jajko i łyżkę bułki tartej. Wymieszaj. Zmiksuj składniki na ciasto naleśnikowe: mąkę(...) i smaż krokiety ze wszystkich stron na złoto.  Zobacz także:

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Krokiety

    ...w krokiety . Krokiety panierujemy w rozmieszanych jajkach i w bułce tartej. Obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Zobacz także:

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ziemniaczane krokiety

    Te włoskie krokiety najczęściej podawane są jako przystawka. Mogą natomiast stanowić dodatek do dania mięsnego czy wegetariańskiego w miejsce ziemniaków, czy ryżu. Jeśli nafaszerujemy je mięsem z powodzeniem zastąpią danie główne.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Krokiety ziemniaczane

    ...zlepiać brzegi. Następnie panierować w tartej bułce. W szerokim garnku rozgrzać 1/2 litra oleju (musi być go dość dużo, bo krokiety będą smażone podobnie jak pączki). Na gorący olej wrzucać partiami krokiety. Obsmażyć je na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych. Można je podawać jako dodatek do czystych zup lub jako danie samodzielne. Zobacz także:

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Krokiety serowo-ziemniaczane

    ...w tzw. chusteczkę. Tak powstałe krokiety panierować w jajku i bułce. Smażyć je z obu stron na rozgrzanym oleju.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...