• Informacje na temat:

    a la kopytka

Przepisy na temat: a la kopytka
  • Kopytka

    Smakują każdemu!

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Zrazy z kopytkami

    Zrazy podane z kopytkami to pomysł na wyśmienity obiad...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Kopytka

    Na kopytka najlepsze są ziemniaki suche, sypkie. Zapytaj o nie sprzedawcę lub poszukaj takiej informacji na opakowaniu. Dobre będą też uniwersalne gatunki, np. irga i irys.

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

  • Kopytka z kurkumą

    Sposób przygotowania Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do purée wbij jajka, dodaj mąkę, przyprawy i ser. Z ciasta uformuj wałeczki i potnij je na kopytka. Widelcem odciśnij na nich wzorek. Gotuj je we wrzątku ok. 5 minut od wypłynięcia. Boczek pokrój w kostkę i posmaż. Dodaj do niego kopytka i smaż aż będą miały chrupiącą, brązową skórkę. Na talerzu rozłóż rukolę, kopytka z boczkiem i porwij na...

  • Jest idealnym ciastem nie tylko na upalne dni. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

  • Smażonka z kopytkami

    ..., by woda wrzała. Odrywaj po kawałku ciasta, formuj wałeczek, krój na kopytka. Wrzucaj je od razu do wody. Gotuj 3-4 minuty. Gdy wypłyną, wyjmuj je łyżką cedzakową. 2 Groszek obgotuj w wodzie z cukrem. Cebulę potnij w piórka, czosnek posiekaj, boczek pokrój w słupki. Pieczarki umyj, podsmaż na 1 łyżce oliwy z boczkiem, czosnkiem i cebulą. Dodaj rozmaryn i groszek. 3 Kopytka podsmaż na reszcie...

  • pyszne o kawowym smaku i o wiele mniej kaloryczne od tradycyjnego tiramisu;)

Artykuły na temat: a la kopytka
  • Kopytka po włosku

    Kluski podawaj polane masłem i posypane startym serem.

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Gulasz z kopytkami

    Skorzystaj z naszego pomysłu i zaserwuj gulasz z kopytkami. To apetyczne, smaczne i sycące danie.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Kopytka z sosem

    ...lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka. W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk). Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały. Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Kolorowe pomidory z kopytkami

    ...1. Ziemniaki ugotować, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę. Szpinak umyć (zostawić kilka liści do dekoracji), przesmażyć na 1 łyżce oliwy, wystudzić, posiekać. 2. Z ziemniaków, mąki, jaj, szpinaku i szczypty soli zagnieść ciasto, pokroić na kopytka, ugotować. Boczek zrumienić na suchej patelni, zdjąć, przesmażyć kopytka. 3. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, na nie wyłożyć kopytka...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Kopytka z ziołami i czosnkiem

    Wytrawne kopytka.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

Wideo na temat: a la kopytka
  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru według Iny Rybarczyk

    Blogerka kulinarna Ina Rybarczyk wydała książkę "Łowcy smaków", w której zamieściła sporo przepisów dla miłośników kuchni roślinnej bez glutenu i rafinowanego cukru. W "Dzień Dobry TVN" łowczyni smaków przygotowała kopytka z batatów z wegańskim parmezanem, jaglaną tartę kawową z daktylami i czekoladowo-orzechowy mus z czerwonej fasoli.

  • Andrzej Polan i młoda kapusta na wiele sposobów

    Andrzej Polan otworzył sezon na młodą kapustę. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował niekonwencjonalne potrawy bazujące na młodej kapuście. Na stole pojawiły się takie wiosenne pyszności, jak: pełna głowa kapusty, głąb z kapusty z marynowanym łososiem oraz kopytka z młodą kapustą, pomidorami, wędzonką i serem.

  • Kuchnia z burakiem w roli głównej

    - Buraki mają bardzo dużo wartości mineralnych - powiedział Andrzej Polan, który przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z burakiem w roli głównej. W menu znalazły się potrawy takie, jak: zupa z ciecierzycy z pieczonymi burakami, kopytka buraczane z sosem oraz smażony dorsz i buraki z żurawiną. (DDTVN/x-news)