• Informacje na temat:

    a la gulasz drobiowy

Przepisy na temat: a la gulasz drobiowy
  • Gulasz drobiowy

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano.  2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat...

  • Smaczny,aromatyczny i kolorowy!!!!

  • Gulasz drobiowy z zieloną fasolką

    ...i fasolkę (bez wcześniejszego rozmrażania).Pod koniec gotowania do gulaszu wlać śmietanę. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

  • Coś innego jako ciepłe danie na rodzinne spotkania.Bardzo smaczne i syte.

  • Gulasz z indyka z ziemniakami

    Składniki: 60 dag mięsa gulaszowego z indyka 6-8 ziemniaków 4 młode marchewki 30 dag pieczarek 3 dymki 2-3 pomidory 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego (może być z kostki) 5 łyżek oleju 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól pieprz Przygotowanie: 1. Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz...

  • Świetny smak

  • Placki na drożdżach

    ...podrosło. Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz łyżką nakładaj porcje przygotowanego ciasta. Smaż owalne racuchy na złoty kolor. Podawaj je, np. z gulaszem drobiowym albo sosem...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    .... Podawaj od razu, z resztą śmietany, posypaną zielonymi gałązkami, pozostałymi z kopru włoskiego oraz odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Placuszki z gulaszem 40 g masła 3 papryki(...). Przypraw do smaku. Smaż placki na mieszance masła i oliwy. Podawaj ze śmietaną oraz z gulaszem, posypanym natką.

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

Artykuły na temat: a la gulasz drobiowy
  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...laurowym, zielem angielskim, pieprzem i majerankiem. Można też stosować imbir, curry, chili, rozmaryn, oregano czy estragon. Gulasz drobiowy z papryką i cukinią Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa(...)Jakie mięso wybrać na gulasz? Z wieprzowiny na gulasz nadają się: mięso od szynki, łopatka, biodrówka i karkówka, która jednak zawiera sporo tłuszczu i dlatego nie jest polecana osobom na diecie...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Smaki z kociołka

    Gulasz to prosta potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Różnorodne dodatki sprawią, że będziesz się cieszyć zawsze nowym daniem...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Podaj drób na różne sposoby

    Kurczak z rożna to banał! Uracz rodzinę drobiowymi klopsikami, roladkami albo nawet gulaszem!

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Aby zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera

    ...: chudy bulion drobiowy z makaronem, kasza gryczana, gulasz wołowy i sałata  z sosem winegret, kompot. Podwieczorek Pięć biszkoptów, jabłko lub pomarańcza, filiżanka naparu z szałwii. Kolacja...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...kromki chleba gryczanego z wędliną drobiową i świeżym ogórkiem. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Sałatka z miksu sałat, papryki i ogórka z odrobiną oliwy. Obiad: Komosa ryżowa z gulaszem, surówka(...). Herbata ziołowa Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z siekanymi migdałami i suszonymi śliwkami. Obiad: Porcja białej kaszy gryczanej z klopsikami drobiowymi w sosie koperkowym. Surówka z marchwi...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...