• Informacje na temat:

    a la greka

Przepisy na temat: a la greka
  • Apetyczne pierożki w greckim klimacie: Spanakopita z serem Aldamer

    Piaszczyste plaże, gorące promienie słońca i… pyszne potrawy! Tak, właśnie za to pokochaliśmy Grecję. Sekret ciekawych smaków i nietuzinkowych dań, których można spróbować w tym niezwykle słonecznym zakątku Europy, tkwi w miłości Greków do lokalnych produktów. Jednym z takich przysmaków jest spanakopita. Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta filo lub z francuskiego, w formie większej, okrągłej lub uformować małe, zgrabne pierożki. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, a...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Chcesz poczuć grecki klimat we własnym domu? Przygotuj ośmiornicę

    Aby poczuć grecki klimat we własnym domu, Teo Vafidis poleca przygotować ośmiornicę z fenkułem i oliwkami. Kucharz greckiego pochodzenia radzi jednak PAP Life, by mrożoną ośmiornicę gotować w wodzie, która się z niej wytopi.

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

  • ​Zapach greckiej Wielkanocy

    W tym roku święta w kościele prawosławnym pokrywają się z Wielkanocą w kościele katolickim. Jak wygląda i pachnie prawosławna Wielkanoc w Grecji?

  • Jest idealnym ciastem nie tylko na upalne dni. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

  • Szafran cenniejszy niż złoto

    Najcenniejsza przyprawa, silny afrodyzjak.

  • -smaczny i szybki sernik bez sera-

Artykuły na temat: a la greka
  • Obiad u Greka

    Te dania nie obejdą się bez owczego sera i gęstego naturalnego jogurtu.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Znajdź sobie Greka!

    - Jej potrzeba miłego, greckiego mężczyzny - stwierdził ostatnio John Aniston, ojciec Jennifer, który sam jest Grekiem i urodził się na Krecie jako Yannis Anastassakis.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Odwrócona szóstka kier. "Nie udawaj Greka." Ostatnio robisz uniki, by nie przyjrzeć się przykrym konsekwencjom twoim niedoróbek. Koniecznie je napraw....

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Odwrócona szóstka kier. "Nie udawaj Greka." Ostatnio robisz uniki, by nie przyjrzeć się przykrym konsekwencjom twoim niedoróbek. Koniecznie je napraw....

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Odwrócona czwórka trefl. W nowej pracy możesz czuć się zagubiony. "Nie udawaj Greka". Jeśli napotkasz jakieś trudności poproś o pomoc. Korona ci z głowy...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Zdjęcia na temat: a la greka
  • Krzesła na jednym ze stadionów olimpijskich w Atenach. Grecy zostali mocno skrytykowani za wydanie miliardów euro na kompleks olimpijski i porzucenie go zaraz po zawodach
Wideo na temat: a la greka
  • Nagość w sztuce i w życiu. Czy to temat tabu?

    Dlaczego sztuka jest pełna nagości? - Zaczęło się od starożytnych Greków, uważali ludzkie ciało za piękne - powiedziała Susie Hodge, z którą spotkała się Anna Senkara z "Dzień Dobry TVN". - Od tego czasu sztuka zaczęła naśladować Greków i ich wizję piękna, to długa tradycja - dodała historyk sztuki i pisarka. Dlaczego obraz "Narodziny Wenus" Sandra Botticellego nadal przyciąga tłumy? Co symbolizuje? Czy "Dawid", rzeźba Michała Anioła to pornografia? W studiu programu aktorka Daria Widawska...