• Informacje na temat:

    a la gołąbki z ryżem

Przepisy na temat: a la gołąbki z ryżem
  • Duszone gołąbki

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść. Ostrożnie zdejmuj liście. Sparz je wrzątkiem. Zetnij zgrubiałe nerwy. Namocz w mleku kajzerkę. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszaj z jedną posiekaną cebulą, odciśniętą bułką, ryżem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.  2. Porcje farszu nakładaj na liście, zwijaj gołąbki. Układaj ciasno w garnku, zalej wodą. Drugą cebulę posiekaj, przesmaż...

  • Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"

  • Gołąbki w pomidorach

    ...minut w posolonej wodzie, osącz. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z mięsem, jajkami i ryżem. Masę przypraw majerankiem, vegetą, solą, pieprzem i jednym ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 2. Porcje masy mięsnej ułóż na liściach kapusty. Brzegi liści zawiń do środka. Zwiń, formując gołąbki. Ułóż je w formie. Bulion zagotuj z przecierem pomidorowym i listkiem laurowym...

  • Potrawka a''''''''la gyros w mojej wersji.

  • Gołąbki w pomidorach

    ..., wymieszaj z mięsem, jajkami oraz ryżem. Masę przypraw na pikantnie majerankiem, vegetą, solą oraz pieprzem i jednym ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 4. Porcje masy mięsnej ułóż na liściach kapusty. Brzegi liści zawiń do środka. Zwiń, formując gołąbki. Lekko obsmaż je ze wszystkich stron na oleju. Następnie ułóż w przygotowanej formie. Bulion zagotuj z pomidorami z puszki oraz...

  • Bardzo często przygotowuje się u mnie gołąbki z ryżem. Moja mama je zawsze robi rewelacyjne, a później wszyscy się nimi objadamy :) Jest to pyszne danie, które można przygotować na weekendzie, a następnie można je jeść przez następnych kilka dni. Polecam do nich przygotować sos pieczarkowy – idealnie do nich pasuje.

  • Pakieciki rybno-ryżowe

    Gołąbki w oryginalnej wersji...

  • dla osób lubiących dania jednogarnkowe:)

  • Danie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi?

  • :) inspiracja Smaczna Polska

Artykuły na temat: a la gołąbki z ryżem
  • Gołąbki z łososiem

    Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Pieczone golabki co leca same ?

    Wypieczone naturalnie w piekarniku. Tak mnie naszly te golabki Anabel, ze zaczelam sie zastanawiac nad  moimi wersjami. Jak sie juz pozastanawialam podczas...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...