• Informacje na temat:

    a la gołąbki z ryżem

Przepisy na temat: a la gołąbki z ryżem
  • Duszone gołąbki

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść. Ostrożnie zdejmuj liście. Sparz je wrzątkiem. Zetnij zgrubiałe nerwy. Namocz w mleku kajzerkę. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszaj z jedną posiekaną cebulą, odciśniętą bułką, ryżem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.  2. Porcje farszu nakładaj na liście, zwijaj gołąbki. Układaj ciasno w garnku, zalej wodą. Drugą cebulę posiekaj, przesmaż...

  • Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"

  • Gołąbki w pomidorach

    ...minut w posolonej wodzie, osącz. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z mięsem, jajkami i ryżem. Masę przypraw majerankiem, vegetą, solą, pieprzem i jednym ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 2. Porcje masy mięsnej ułóż na liściach kapusty. Brzegi liści zawiń do środka. Zwiń, formując gołąbki. Ułóż je w formie. Bulion zagotuj z przecierem pomidorowym i listkiem laurowym...

  • Potrawka a''''''''la gyros w mojej wersji.

  • Gołąbki w pomidorach

    ..., wymieszaj z mięsem, jajkami oraz ryżem. Masę przypraw na pikantnie majerankiem, vegetą, solą oraz pieprzem i jednym ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 4. Porcje masy mięsnej ułóż na liściach kapusty. Brzegi liści zawiń do środka. Zwiń, formując gołąbki. Lekko obsmaż je ze wszystkich stron na oleju. Następnie ułóż w przygotowanej formie. Bulion zagotuj z pomidorami z puszki oraz...

  • dla osób lubiących dania jednogarnkowe:)

  • Pakieciki rybno-ryżowe

    Gołąbki w oryginalnej wersji...

  • :) inspiracja Smaczna Polska

  • Danie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi?

  • Smaczny,aromatyczny i kolorowy!!!!

Artykuły na temat: a la gołąbki z ryżem
  • Gołąbki z łososiem

    Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Bakłażany jak gołąbki

    ...napełnić ryżem z warzywami, na tym położyć mięso, pokrojone w plasterki 2 pomidory. Piec 60 minut w temp. 180°C w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Na 20 minut przed końcem przykryć folią...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...