• Informacje na temat:

    a la gołąbki z kapusty pekinskiej

Przepisy na temat: a la gołąbki z kapusty pekinskiej
  • Pyszne sajgonki

    Składniki na 8 porcji: - 24 arkusze papieru ryżowego - 8-10 średnich podgrzybków - 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej) - 2 papryki n 2 marchewki Przyprawy i dodatki: - pieprz(...) zwilż wodą, aż staną się gładkie i elastyczne. Na każdym połóż sałatę oraz porcję farszu. Zwiń jak gołąbki. Podgrzej na parze.

  • Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"

  • robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane

  • smaczna. i zdrowa.

  • Super prosta surowka do obiadu.

  • prostota jest w tym przypadku idealna sprawdza się znakomicie nie-wycudowany ( nie naćkane składników) GYROS i dobra chrupiąca kapusta pekińska w sosie a''la winegret. nie korzystam z gotowych mieszanek przypraw ale oczywiście można kupić gotową mieszankę GYROS.

  • kura... jak to kura SZYBKO (nie licząc marynowania), PROSTO I POŻYWNIE

  • nietypowo smaczna sałatka z kotletami sojoweymi przygotowaneymi w gyrosie...

  • Bardzo szybkie i smaczne

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

Artykuły na temat: a la gołąbki z kapusty pekinskiej
  • Pyszne gołąbki

    Przygotowanie: Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i kawałki pieczarek. Schłodź i połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Pieczone golabki co leca same ?

    Wypieczone naturalnie w piekarniku. Tak mnie naszly te golabki Anabel, ze zaczelam sie zastanawiac nad  moimi wersjami. Jak sie juz pozastanawialam podczas...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zdrowa dieta makrobiotczna

    ...warzywnym, z pęczakiem. Brązowy ryż ugotowany na sypko, z papryką, doprawiony gomasio, zawinięty w zblanszowane liście kapusty pekińskiej. Kolacja: 2 kromki pieczywa ze słonecznikiem lub pestkami(...) słonecznika; ulubiona herbata ziołowa. Obiad: Zupa dyniowa (przepis obok). Na drugie danie gołąbki z nadzieniem z niełuskanego ryżu i gotowanej marchewki, selera i pietruszki, skropione sosem sojowym. Na...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • W życiowej roli

    ...czas, zajmował się mną i siostrą, a mama pilnowała spraw w rodzinnej cukierni. Mama miała luźniejszy dzień, gotowała obiad i mroziła na zapas gołąbki. Uważałam, że tak powinno wyglądać fajne małżeństwo...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...z niskosłodzonym dżemem, druga z polędwicą z indyka. II śniadanie: 4 łyżki czubate sałatki warzywnej z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora i oliwy. Obiad: Talerz barszczu czerwonego czystego z ziemniakami;2 małe gołąbki z mięsa z indyka i ryżu, 2 ziemniaki z wody. Podwieczorek: 1 kromka pieczywa chrupkiego, 3 łyżki serka ziarnistego, szczypior. Kolacja: 2 ziemniaki w mundurkach, szklanka zsiadłego...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...