• Informacje na temat:

    a la gołąbki

Przepisy na temat: a la gołąbki
  • Gołąbki

    ...posiekane w kostkę. Na każdym liściu kładź kawałek mięsa, łyżkę cebuli i zawiń. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty. Ułóż gołąbki, zalej bulionem i gotuj 45 minut. Wywar odlej, wymieszaj z mąką, śmietaną i szczypiorkiem. Ponownie zalej gołąbki.  

  • Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"

  • Duszone gołąbki

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść. Ostrożnie zdejmuj liście. Sparz je wrzątkiem. Zetnij zgrubiałe nerwy. Namocz w mleku kajzerkę. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszaj z jedną posiekaną cebulą, odciśniętą bułką, ryżem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.  2. Porcje farszu nakładaj na liście, zwijaj gołąbki. Układaj ciasno w garnku, zalej wodą. Drugą cebulę posiekaj, przesmaż...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Gołąbki z bakłażanem

    ...daj 2 łyżki farszu, zawiń ciasno i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Z wierzchu posyp gołąbki świeżym majerankiem. Zalej przygotowanym bulionem, przykryj i zapiecz przez ok. 60 minut. Podaj posypane natką...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Gołąbki jaglane

    Znane danie w nowej odsłonie.

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

  • Gołąbki w pomidorach

    ...w kostkę, dodaj do cebuli, podduś. Dodaj sól, pieprz i tymianek. Włóż gołąbki, piecz pod przykryciem, 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: około 2 godziny...

  • Jest idealnym ciastem nie tylko na upalne dni. Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

Artykuły na temat: a la gołąbki
  • ​Gołąbki

    Z kaszą jaglaną.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Fioletowe gołąbki

    ...nadzienie, zwinąć, obwiązać. W rondlu obsmażyć gołąbki na oleju, zalać bulionem, dusić ok. 25 minut. 3. Gołąbki wyjąć, trzymać w cieple. Sos zagęścić mąką i śmietaną, rozmieszać, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć gołąbki, zagotować. Podawać udekorowane świeżym tymiankiem i ziarnkami czerwonego pieprzu.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Gołąbki z łososiem

    Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Zdjęcia na temat: a la gołąbki
Wideo na temat: a la gołąbki
  • Gołąbki na trzy sposoby

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował gołąbki na trzy sposoby: z młodej kapusty z ziemniakami, z rzymskiej sałaty z indykiem oraz z kiszonej kapusty z wieprzowiną. Kucharz pokazał również co zrobić, aby kapusta podczas gotowania nie straciła swojego koloru. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Gołąbki z młodej kapusty

    Składniki na 12 sztuk: ~ 1 główka kapusty ~ 500 g zmielonego mięsa, najlepiej łopatki lub karkówki wieprzowej ~ 100 g suchego ryżu ~ 50 g boczku ~ 1 duża cebula ~ olej lub smalec do smażenia ~ 1 łyżka majeranku ~ sól ~ świeżo zmielony czarny pieprz ~ ½ szklanki bulionu lub wody

  • Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapusty

    Wydaje ci się, że przygotowanie gołąbków jest trudne i pracochłonne? Nic bardziej mylnego! Wykorzystując nasze wskazówki, te pyszne i pożywne zawijańce przygotujesz sprawnie i bez problemów. Obiecujemy, że smak gołąbków z młodej kapusty cię zachwyci. Koniecznie wypróbuj! Dokładny przepis na gołąbki w młodej kapuście znajdziesz Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!