• Informacje na temat:

    a la calzone

Przepisy na temat: a la calzone
  • Calzone  – włoski pieróg

    ...i suszone pomidory. Skrop połową oliwy. 3 Ostrożnie zagnij drugą połowę ciasta, złóż razem brzegi obu połówek, zawiń je i zaciśnij. Posmaruj wierzch calzone resztą oliwy, oprósz grubą solą.  4 Wstaw calzone do piekarnika, piecz  25 minut, aż ciasto się zrumieni. Po wyjęciu  z piekarnika pokrój w trójkąty i od razu  podawaj, najlepiej z zieloną sałatą.

  • Pyszne i jednocześnie zdrowe

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Wyjątkowo sycące danie!

  • Calzone jest to pizza w kształcie pierożka, a nadzienie jakie do niej dacie zależy tylko od Was i zasobów Waszej lodówki. Świetnie się sprawdzi w formie na wynos: do szkoły, pracy, uczelni ponieważ jak dla mnie smakuje tak samo dobrze na ciepło, jak i na zimno.

  • Omlet "Calzone"

    Szybka i smaczna kolacja.

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Pizza Calzone

    ...cm. Na połowę nałożyć farsz. Brzegi ciasta zwilżyć i skleić. Calzone ułożyć na wyłożonej papierem blasze i odstawić jeszcze na 15 minut. Dekorować ziołami. Lekko skropić wodą. Piec w 200 st. Przez ok...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Calzone - pizza w kształcie pieroga

    składniki na 4 porcje: 2 dag świeżych drożdży, 40 dag mąki, 6 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 50 dag kolorowej papryki, 15 dag sera mozzarella, 1 gałązka rozmarynu, 2 gałązki natki pietruszki, 25 dag mielonego mięsa, 2 łyżki pomidorowego koncentratu, sól, pieprz, 200 ml soku pomidorowego.

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

Artykuły na temat: a la calzone
  • Calzone z grzybami leśnymi

    ...mozzarelli. Drugą połową spodu (bez nadzienia) przykryj część z nadzieniem. Brzegi dokładnie dociśnij do siebie za pomocą widelca.  Przygotowane calzone przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...​Absolutny faworyt wśród Brytyjczyków! Hit! Bestseller! Pycha! Każdy - tak - KAŻDY Brytyjczyk uwielbia i ubóstwia Cornish pasties (Calzone angielskie/pieróg kornwalijski).

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Colin w wersji fit

    Colin Firth zastrzegł w kontrakcie, że zarówno przybieranie na wadze, jak i chudnięcie, powinno przebiegać pod okiem dietetyka, który zawsze będzie do jego dyspozycji. Przed zagraniem roli króla Colin musiał sporo przytyć. Jadłospis obfitował więc w węglowodany – makarony z tłustymi sosami, obficie nafaszerowane calzone czy włoskie pierożki. Kilka tygodni wystarczyło, by aktor przytył...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Fantazyjne pierogi

    Pierożki calzone z serem i kalafiorem Składniki na 12 sztuk: 1/4 l mleka, 4 żółtka, sól, gałka muszkatołowa, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki orzeszków pistacjowych, kalafior, opakowanie gotowego ciasta na pizzę, 8 łyżek sezamu, 5 dag masła, natka pietruszki Przygotowanie: 1. Kalafiora umyj i podziel na różyczki, wrzuć do garnka, zalej szklanką wody i szklanką mleka, posól. Gotuj bez pokrywki 10

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • ZAKOCHAŁAM SIĘ W TOBIE APULIO!!!

    ...przygotowała nam regionalne potrawy: parmigianę di melanzane, focaccię z cebulą, wielkie pierogi typu calzone z mozzarellą i prosciutto cotto (gotowaną szynką) oraz pizzę na zimno z pomidorkami koktajlowymi...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Wideo na temat: a la calzone
  • Przepis na warzywne calzone

    Łukasz Konik zaprezentował przepis na zapiekanego pieroga z warzywnym farszem. Szybka i łatwa potrawa, w której możemy użyć ulubione przez nasz warzywa oraz mięsa. Szybkie i sycące danie na pewno zadowoli każde podniebienie.