• Informacje na temat:

    a la bigos

Przepisy na temat: a la bigos
  • Bigos

    ...połową wywaru, włóż jałowiec, mięso, kiełbasę z boczkiem i cebulą, grzyby, duś. Dolewaj wywar. Dodaj wino ze śliwkami, przypraw, duś. Bigos duś przez kilka dni po pół godziny.

  • szybkie, tanie, smaczne,

  • Bigos

    ...2 godziny, doprawiając solą, pieprzem i majerankiem, co jakiś czas mieszając. 3. Następnie dodajemy suszoną żurawinę. Gotujemy do momentu, jak kapusta będzie miękka. Gotowy bigos po wystygnięciu...

  • taki jaki nauczyla mnie moja ciocia, lekko udoskonalony , ale pyszny, na wschodnia modle alei na polska , u mnie ma najwieksze wziecie wsrod znajomych i domownikow, troche pracochlonny ale warto, mozna mrozic i potem jest jak znalazl...

  • Letni bigos z kiełbasą

    ...z cytryny i przyprawy do smaku, wedle uznania. 4 Jeżeli lubisz, dodaj odrobinę soku pomidorowego (lub łyżkę koncentratu), bigos nabierze wyrazistości.

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

  • Bigos z wędzoną śliwką

    ...1. Kapustę kwaszoną odciśnij, przełóż do garnka. Dodaj grzyby i przyprawy. Podlej wodą. Duś 35 min. Cebule obierz, posiekaj. Mięso i kiełbasę pokrój na kawałki. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zrumień cebulę, mięso i wędlinę. Dodaj do kapusty wraz z boczkiem i winem. Duś przez 2 godziny.  2. Świeżą kapustę oczyść, grubo poszatkuj, wrzuć do bigosu. Dodaj śliwki...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

  • Staropolski bigos ze śliwką

    ...bigos z przerwami gotować przez kilka dni). Podgrzewając, od czasu do czasu zamieszaj całość, by bigos się nie przypalił.

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

Artykuły na temat: a la bigos
  • Bigos hultajski

    Bigos staropolski zwany hultajskim.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Tradycyjny polski bigos

    Bigos można przygotować tylko z kiszonej kapusty, ale wówczas, jeśli jest bardzo kwaśna, warto ją przepłukać.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Boski bigos Kuby

    Przygotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka, ale Kuba z serialu Rodzinka.pl radzi sobie z tym zadaniem znakomicie. A oto przepis!

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Szybki bigos

    ...minut, żeby smaki dobrze się przegryzły. Pod koniec dodajemy szczyptę cukru, śmietanę i energicznie mieszamy, żeby się nie zwarzyła. Doprawiamy pieprzem i solą, według uznania. Bigos podajemy na...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    ...kapuście i dusimy jeszcze przez chwilę pod przykryciem. Bigos podajemy w garnku, w którym się gotował.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

Wideo na temat: a la bigos
  • Chcesz mieć płaski brzuch?

    W "Dzień Dobry TVN" trenerka Katarzyna Bigos pokazała ćwiczenia na płaski brzuch. Jak prawidłowo je wykonać? (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Pomogła potrzebującym w nietypowy sposób

    Co zawiera wegański bigos? - Składa się z wszystkiego, co sprawia, że czujemy świąteczny zapach i klimat - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Joanna Brodzik. - Pachnie śliwkami wędzonymi, wędzonym tofu, dobrej jakości kiszoną kapustą, przyprawami - dodała aktorka. Jak sprzedaż takiego bigosu przełoży się na pomoc potrzebującym?

  • Pomysły na kiszoną kapustę

    Dominika Wójciak przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z kapustą kiszoną. Zwyciężczyni 3. edycji "MasterChefa" zdradziła przepisy na: wegański bigos, pierogi z kapustą i grzybami oraz kapuśniaczki z ciasta krucho-drożdżowego.