• Informacje na temat:

    110g mąki ile szklanek

Przepisy na temat: 110g mąki ile szklanek
  • Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mąki gryczanej po bretońsku"

  • Kiedy zostaje nam mnóstwo białek, nie koniecznie trzeba robić bezy :)

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Ta forma naleśników jest idealna dla osób nietolerujących GLUTENU, gdyż mąka ryżowa takowego składnika nie posiada. Ciasto z mąki ryżowej jest niezwykle aksamitne. Trudniej się je zawija po usmażeniu, gdyż powstały naleśnik jest nieco łamliwy. Mimo wszystko uważam, że naleśniki są warte spróbowania.

  • Smaczne śniadanko :) Przepraszam za marną jakość zdjęć ale aparat odmówił posłuszeństwa, a te robiłam telefonem :D Mimo to chcę te placuszki wam polecić bo są smaczne, puszyste, białe (chociaż na zdjęciach tego nie widać) z dodatkiem bitej śmietany mniam.

  • bardzo dobre i delikatne

  • Zbliża się magiczny czas świąt. Pora zacząć piec ciasteczka pod choinkę. Te zamknięte w szczelnym pojemniczku doczekają. No może, nie doczekają :) gdy będę w zasięgu wzroku :)

  • Pyszny deser bez grama mąki pszennej

  • Zarówno dla miłośników makowców, jak i tych, co kochają ciasta z jabłkami! Delikatny, rozpływający się w ustach, o intensywnym smaku. A do tego bez dodatku mąki, ach, po prostu makowiec idealny...

  • Wspaniały, mocno orzechowy łatwy tort bez mąki - upiekłam go wczoraj po raz pierwszy , ale już wiem, że na pewno do niego powrócę :)

Artykuły na temat: 110g mąki ile szklanek
  • Prawdziwa przyjemność z gotowania i pieczenia

    ...suszonych moreli 1/3 szklanki soku pomarańczowego olej roślinny do natłuszczenia foremki 110g masła 1 1/3 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki cukru(...) możesz nagle mieć takiej fantazji, że dodasz trzy jajka zamiast trzech, lub pół szklanki mąki, zamiast całej, o której mowa w przepisie. Ale mimo tego, że pieczenie wymaga dyscypliny, nie jest to...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Po zmaganiach z kruchym ciastem, Justyna Pszczółka zaprezentowała bardzo apetyczny wypiek, który z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ciasto kruche: 400g mąki pszennej 260g miękkiego masła 110g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kardamonu Nadzienie: 800g wypestkowanych brzoskwiń 3 łyżki likieru amaretto 50g całych migdałów 700g mango 3 łyżki cukru 1 laska wanilii 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200g świeżych malin...

  • Bez względu na to, czy jesteś doświadczoną kucharką, czy też początkującą amatorką gotowania, w twoich kuchennych szafkach powinno znaleźć się miejsce na kilka niezbędnych sprzętów. Dzięki nim przygotowanie ulubionych dań będzie nie tylko łatwiejsze i szybsze, ale także zdecydowanie bardziej przyjemne. Patelnia Komu choć raz w życiu zdarzyło się gotować w kuchni bez patelni, ten doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że trudno o bardziej praktyczne naczynie. Przywykliśmy do przygotowywania na...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Ile gramów mieści się w łyżce? Jaką pojemność ma szklanka, a jaką filiżanka. Z pewnością te i wiele innych pytań nie raz nasunęło wam się w czasie przygotowywania posiłków. Od dziś nie musicie się tym więcej martwić. Wystarczy, że skorzystacie z naszych ściąg. Aby zapisać grafikę, kliknij prawym klawiszem na obrazek i wybierz "Zapisz obraz jako".   Aby zapisać grafikę, kliknij prawym klawiszem na obrazek i wybierz "Zapisz obraz jako".  

  • Jak często zastanawiasz się, co przygotować na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale i tani? Nasze propozycje przepisów pomogą ci ugotować posiłek, za cenę niższą niż 10 złotych za porcję! Aby ugotować niedrogi obiad nie musimy od razu rezygnować z naszych ulubionych smaków, wystarczy, że podczas zakupów wykażemy się żelazną dyscypliną i do naszego koszyka zapakujemy tylko to, co później trafi na nasze talerze. Najlepiej jeśli wcześniej przygotujemy sobie kartkę ze wszystkimi składnikami...

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę, trochę mięsa i jaj,...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...