• Informacje na temat:

    100g mąki ile to szklanek

Przepisy na temat: 100g mąki ile to szklanek
  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Pyszne, puszyste ciasto. A do tego atrakcyjny kształt świnek.

  • Ta forma naleśników jest idealna dla osób nietolerujących GLUTENU, gdyż mąka ryżowa takowego składnika nie posiada. Ciasto z mąki ryżowej jest niezwykle aksamitne. Trudniej się je zawija po usmażeniu, gdyż powstały naleśnik jest nieco łamliwy. Mimo wszystko uważam, że naleśniki są warte spróbowania.

  • Smaczne śniadanko :) Przepraszam za marną jakość zdjęć ale aparat odmówił posłuszeństwa, a te robiłam telefonem :D Mimo to chcę te placuszki wam polecić bo są smaczne, puszyste, białe (chociaż na zdjęciach tego nie widać) z dodatkiem bitej śmietany mniam.

  • Pyszny deser bez grama mąki pszennej

  • jak chcecie zaczarować kogoś mega smacznym śniadaniem...;-) to polecam tą wersję jajek na miękko z kurkumą,masłem i pieprzem cayenne,w zestawie z małymi kawałkami dobrze wypieczonego grahama ;-)

  • Ostatnio w internecie bardzo popularny jest chleb pieczony w garnku, więc i ja się skusiłam, żeby wypróbować tę metodę. Przyznam szczerze, że efekt przerósł moje oczekiwania chrupiąca skórka, mięciutkie wnętrze, a samo wykonanie tego pysznego chleba nie wymaga dużego nakładu pracy. Składniki:

  • Jeśli nie macie czasu na pieczenie świątecznych ciasteczek, a chcielibyście w te dni zjeść coś wyjątkowego, to ten przepis jest idealny. Pierniczki są bardzo aromatyczne i intensywne w smaku, na pewno wyjątkowe. Poza tym są bez glutenu, bez mąki, bez cukru czyli bez wszystkich zbędnych składników, za to z mnóstwem świątecznych smaków. Warto je zrobić, choćby na ostatnią chwilę :)

  • Bez grama mąki :-)

Artykuły na temat: 100g mąki ile to szklanek
  • Wybierz dietę dla siebie!

    ...precyzyjne przestudiowanie swojego dotychczasowego jadłospisu i określenie na ile drastyczne zmiany musisz do niego wprowadzić. Przez tydzień notuj dokładnie spożywane posiłki i pojedyncze produkty. Musisz(...) twarde - 100g, serek wiejski light - pół opakowanie 150g, pstrąg wędzony - 30g. (1T) Źródło tłuszczów: ćwiartka awokado, łyżeczka masła, 3 migdały,1/2 łyżki oliwy z oliwek, 5 oliwek, ? łyżki oleju...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Wielu z nas chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, wiele sklepów oferuje nam produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym kosztem. Chociaż współcześnie...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...

  • Brakuje ci sił, budzisz się już zmęczony, a wieczorem padasz na łóżko? Mimo pięknej pogody i słońca, bardzo wiele osób uskarża się na takie problemy. Zobacz, jak im zaradzić! Jak normalnie funkcjonować mimo obezwładniającego upału?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Woda, woda, woda Aby mieć siły na walkę z upałem, warto zawsze mieć przy sobie choćby niewielką butelkę wody. Odpowiednio nawodniony organizm to podstawa. Pijemy zawsze wtedy, kiedy czujemy pragnienie. Szybki "kop" energetyczny według...

  • Kolebka cywilizacji i ojczyzna wielkich filozofów kusi od wielu lat. W tym roku do Grecji wybierze się co siódmy Polak. Ilu z nich zamówi coś więcej niż sałatkę grecką? Jak jada się w Grecji?   Kulinarne zwiedzanie należy zacząć od wyboru restauracji - czyli greckiej tawerny. Prawo obliguje greckich restauratorów do nazywania swoich lokali po grecku oraz zapisywania ich nazw greckim alfabetem. Wielu jednak obchodzi to zalecenie pisząc nazwy alfabetem łacińskim, często w języku angielskim. To...

  • Ciągle czujesz zmęczenie? Po pracy padasz na łóżko, a mimo to jesteś niewyspany? Być może jest za to odpowiedzialna twoja dieta! Fast foody i smażone jedzenie mogą sprawić, że będziemy zmęczeni. Fot. 123RF.COM/PICSEL Fast foody Produkty typu fast food nie mają w sobie specjalnie korzystnych wartości odżywczych, gdyż należą do grupy żywności bardzo wysoko przetworzonej. Prawie (lub wcale) nie zawierają błonnika, są niemal na pewno bogatym źródłem cukrów lub/i tłuszczów (i to tych...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...