• Informacje na temat:

    100 wiśni 200 liści

Przepisy na temat: 100 wiśni 200 liści
  • Nalewka na jesienne wieczory. Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga.

  • DOSKONAŁA NA DŁUGIE JESIENNO-ZIMOWE WIECZORY.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ogórki kiszone z liśćmi wiśni"

  • Malutkie gołąbki z młodych liści buraka napełnione farszem mięsnym z dodatkiem suszonych moreli, żurawiny i kaszy pęczak. To jest po prostu pyszne.

  • Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega

  • Taki sos sprawdzi się zarówno do mięs jaki i .... można eksperymentować :)

  • Niepozorna Amerykańska kuzynka jarzębiny, obdarowuje nas owocami, kryjącymi ogromne bogactwo witamin i przeciwutleniaczy. A domowa nalewka jest chyba najsmaczniejszym sposobem aby z tego bogactwa korzystać( oczywiście, jak by inaczej, z umiarem). Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga.

  • prawdziwy sok

  • Sprawdzony przepis na "Syrop z wiśni"

  • Bardzo wyrazisty smak, pyszna i zdatna do użytku już na drugi dzień.

Artykuły na temat: 100 wiśni 200 liści
  • 20 sposobów na pozbycie się bólu pleców

    ...wniknąć w skórę. Po kąpieli odpocznij przez min. godzinę. 1. Z krwawnikiem Pomoże ci na mikrourazy, o jakie łatwo m.in. gdy często stoisz lub siedzisz skręcona. 200 g suszonego ziela zalej 5 l zimnej wody i przykryj na 12 godz.; podgrzej i przecedź; wlej do wanny z ciepłą wodą. Zanurz się na 20 min. 2. Z oregano Jest zalecana przy przeciążeniu mięśni, np. pracą w ogrodzie. 100 g suszu zagotuj...

  • Sałata lodowa, masłowa, rzymska, rukola i wiele innych - różne odmiany liściastych warzyw łączy jedno: wszystkie są niskokaloryczne i równocześnie bogate w witaminy i minerały, które zmniejszają ryzyko raka, poprawiają działanie układu nerwowego i korzystnie wpływają na odporność. Sałata to sprzymierzeniec osób będących na diecie i dbających o zdrowie. Czy na pewno? Amerykańskie badania przeprowadzone na początku tego roku mówią, że to warzywa liściaste odpowiadają za większość zatruć...

  • Najgłośniejsza polska książka o kuchni roślinnej – teraz w zmniejszonym, poręcznym formacie. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w bestsellerowej książce Marty Dymek - znanej z programu „Zielona Rewolucja Marty Dymek" twórczyni „Jadłonomii", najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich? Poznaj zasady gry...

  • Jak smacznie i wartościowo odżywiać się po leczniczym poście? Jak zachować zdrowie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie? W książce znajdziemy wskazówki dotyczące aktywnego stylu życia i nowego startu po tygodniu postu. Dodatkowo zamieszczone zostały optymalne i sprawdzone przez lata propozycje posiłków po zakończeniu postu. Są też instrukcje wychodzenia z postu krok po kroku przez pierwsze dni, szczegółowy plan menu na pierwsze 6 dni po zakończeniu postu i wskazówki odnośnie do...

  • Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy....

  • Stewia to roślina wykorzystywana od stuleci. Stosowano ją zarówno do słodzenia, jak i leczenia. Dzisiaj ten 400 razy słodszy od cukru naturalny słodzik budzi kontrowersje. Czy stewia jest dla nas zdrowa?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Pierwszymi smakoszami rośliny znanej stewią byli Indianie z Ameryki Północnej - Guarani. To ci sami, którzy do dawien dawna znali yerba mate - bardzo popularną obecnie herbatę. To właśnie stewią dosładzali sobie mate. Wierzyli też w jej uzdrawiające właściwości....

  • Tak! Znamy już nazwiska pierwszych półfinalistów konkursu Bloggerchef. Co więcej znamy także przepisy, którymi zachwycili jury. Zobaczcie sami i przekonajcie się, czy znajdziecie tu coś dla siebie. Dla wszystkich zainteresowanych mamy wspaniałą wiadomość w nowym Roku ukaże się publikacja - książką z konkursowymi przepisami bloggerów! Jolanta Perz-Straga DANIE GŁÓWNE: Pizza-roladki z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Pizza w kształcie Roladki jest poręczna, gdyż można sobie odrywać...

  • Czasem zdarza się tak, że zupełnie niepozorne produkty zawierają bardzo szkodliwe substancje. Ich spożycie może spowodować wiele nieprzyjemnych dolegliwości, a w szczególnych przypadkach nawet śmierć. Oto lista tych, na które powinniście szczególnie uważać. Ziemniaki wydają się być niegroźne i tak faktycznie jest w większości przypadków. Jednak zjedzenie zielonego ziemniaka może spowodować wiele nieprzyjemnych dolegliwości w tym wymioty, ostrą biegunkę, zapalenie nerek, a nawet śpiączkę....