• Informacje na temat:

    100 wiśni 100 liści

Przepisy na temat: 100 wiśni 100 liści
Artykuły na temat: 100 wiśni 100 liści
  • ​Gucci Bloom Acqua di Fiori

    Bloom Acqua di Fiori ozdobione jest wewnątrz i na zewnątrz ekscentrycznym kwiatowym ornamentem zielnika w nowym zielonym odcieniu. Wzór liści, gałązek wiśni i kwiatów w stylu toile de Jouy(...), skomponowany z zielonego galbanum i delikatnych pąków czarnej porzeczki. Subtelne piżmowe tony liści galbanum łagodzą pikanterię pąków porzeczki. W sercu wyłaniają charakterystyczne dla Gucci Bloom...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • ​Gucci Bloom

    ...liści, gałązek wiśni i kwiatów. Ceny: 100 ml - 519 zł; 50 ml - 395 zł; 30 ml - 285 zł.

  • Najgłośniejsza polska książka o kuchni roślinnej – teraz w zmniejszonym, poręcznym formacie. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w bestsellerowej książce Marty Dymek - znanej z programu „Zielona Rewolucja Marty Dymek" twórczyni „Jadłonomii", najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na...

  • Nie ignoruj bólu stawów

    ...wanny kilka garści igliwia: sosny, świerku lub jodły. Na przykład: 500 g igliwia sosny, 100 g liści mięty zalej dwoma litrami wody. Doprowadź do wrzenia, przecedź, wlej do wanny i dopełnij wodą z kranu(...) i tego, co jemy.  Mniej mięsa, więcej przypraw Unikaj pokarmów, które zawierają puryny, ponieważ one przekształcają się w organizmie w kwas moczowy. Zjadaj dziennie nie więcej niż 100 g mięsa, ryb...

  • Sałata lodowa, masłowa, rzymska, rukola i wiele innych - różne odmiany liściastych warzyw łączy jedno: wszystkie są niskokaloryczne i równocześnie bogate w witaminy i minerały, które zmniejszają ryzyko raka, poprawiają działanie układu nerwowego i korzystnie wpływają na odporność. Sałata to sprzymierzeniec osób będących na diecie i dbających o zdrowie. Czy na pewno? Amerykańskie badania przeprowadzone na początku tego roku mówią, że to warzywa liściaste odpowiadają za większość zatruć...

  • Arbuz - soczysty, słodki, słony

    ...malin, 1 mały arbuz pokrojony w kostkę o boku 2 cm, 12 wydrylowanych wiśni przekrojonych na pół 2 brzoskwinie pokrojone w cząstki Na syrop: 190 g drobnego cukru, 300 g mrożonych malin, 1 łyżka drobno(...) pokrojone w cienkie talarki, 1 szklanka drobno porwanych liści mięty, 1 szklanka drobno porwanych liści bazylii Na sos: 80 ml kwaśnego soku (np. z grejpfruta, jabłek lub porzeczek), 2,5 łyżki oliwy...

  • Jak smacznie i wartościowo odżywiać się po leczniczym poście? Jak zachować zdrowie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie? W książce znajdziemy wskazówki dotyczące aktywnego stylu życia i nowego startu po tygodniu postu. Dodatkowo zamieszczone zostały optymalne i sprawdzone przez lata propozycje posiłków po zakończeniu postu. Są też instrukcje wychodzenia z postu krok po kroku przez pierwsze dni, szczegółowy plan menu na pierwsze 6 dni po zakończeniu postu i wskazówki odnośnie do...

  • 20 sposobów na pozbycie się bólu pleców

    ...i przykryj na 12 godz.; podgrzej i przecedź; wlej do wanny z ciepłą wodą. Zanurz się na 20 min. 2. Z oregano Jest zalecana przy przeciążeniu mięśni, np. pracą w ogrodzie. 100 g suszu zagotuj(...) rozprowadzi). Zanurz się na 10 min. 4. Orzechowo-świerkowa Świetna na sztywny kręgosłup! Po 500 g liści orzecha włoskiego i topoli, 2 kg igliwia świerku, 50 g liści mięty zalej 3 l wody na 2-3 godz...

  • Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy....