• Informacje na temat:

    10 dag maki ile to jest

Przepisy na temat: 10 dag maki ile to jest
  • Kuchnia bułgarska

    Kuchnia bułgarska jest kuchnią bałkańską, w której wiele jest potraw wspólnych dla wszystkich krajów narodów zamieszkujących półwysep, często noszą nawet one podobnie brzmiące nazwy, najczęściej pochodzenia tureckiego lub greckiego.

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • ... ochota na coś innego ...

  • Nasza wersja sushi, bez filozofowanie i udawania, że to arcytrudna sztuka.

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Uważam, że najlepszy pomysł na mielone mięso to klops! Klops nadziewany młodymi szparagami, cukinią i suszonymi pomidorami. Wiosenny klops! Podany z ziemniakami i sosem np. koperkowym - pycha!

  • Moje pierwsze w życiu zrobione sushi. W prawdzie nie jestem zwolenniczką takiego rodzaju potrawy, ale od zawsze fascynowała mnie kolorystyka sushi.

  • szybkie smaczne danie na jesienno-zimową porę, ...także dla mięsożerców jako lekka alternatywa do spaghetti

  • Mega szybki, mega zdrowy i tylko w jednym jedynym garnku – nasz najszybszy obiad. A wygląda tak:

  • czasem trzeba przemycić warzywa tak, żeby mięsożerne dzieciaki się nie zorientowały - a to jeden ze sposobów :) mielone z indyka dostępne w sklepach, ale w przepisie wykorzystuję pierś zmieloną w domu

Artykuły na temat: 10 dag maki ile to jest
  • 18 dietetycznych gwiazd. Jesz, ile chcesz i... chudniesz!

    ...kalorii - 70-80 kcal w 10 dag (niepolane tłuszczem!) Filet rybny 0,8 ED, najlepszy jest z dorsza - jego kaloryczność nie przekracza 80 kcal w 10 dag. Tłuszcz rybi jest zdrowy i nie tuczy! Banan 0,9 ED(...) na długo. Doskonały zamiennik mięsa. Stek 1,2 ED (polecamy stek wołowy - jest mniej kaloryczny niż wieprzowy - zawiera 120 kcal w 10 dag). Dostarcza dużo żelaza. Makaron 1,5 ED - zawiera też około...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Księga smaków: Kukurydza

    To "złoto Azteków", a także Inków i Majów - w ich kuchni obecna jest od ponad siedmiu tysięcy lat! Majowie wierzyli nawet, że bogowie ulepili pierwszych ludzi z mąki kukurydzianej.

  • Podstawą odchudzania nie jest głodzenie się, a wybieranie takich produktów, które szybciej i na dłużej nasycą. Gotowane ziemniaki sycą najlepiej spośród 38 przebadanych produktów.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jedzenie na indeksie Dr Susanne Holt z Uniwersytetu w Syndey opracowała listę produktów w zależności od tego, jak najedzeni czuli się ludzie, którzy zjedli porcję danego produktu mającą 240 kcal (1000 kJ). Zbadała w ten sposób 38 produktów. Brała pod uwagę poziom najedzenia zaraz po...

  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Brakuje ci sił, budzisz się już zmęczony, a wieczorem padasz na łóżko? Mimo pięknej pogody i słońca, bardzo wiele osób uskarża się na takie problemy. Zobacz, jak im zaradzić! Jak normalnie funkcjonować mimo obezwładniającego upału?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Woda, woda, woda Aby mieć siły na walkę z upałem, warto zawsze mieć przy sobie choćby niewielką butelkę wody. Odpowiednio nawodniony organizm to podstawa. Pijemy zawsze wtedy, kiedy czujemy pragnienie. Arbuz, grejpfrut i… Arbuzy i inne...

  • Tarta wysiłku warta

    Jest czasochłonna, to prawda. Ale opłaca się ją zrobić, bo efekt zaskoczy wszystkich biesiadników.

  • Jest dodatkiem do jedzenia dla astronautów, a jej najbliższymi krewnymi są rzepak, gorczyca i kapusta. Mowa oczywiście o korzeniu maki. Dlaczego uchodzi za jeden z „superfoods”? Poznaj wszystkie właściwości tej cudownej rośliny. Fot. 123RF/Picsel Maca jest rośliną pochodzącą z peruwiańskich Andów. Jest ona wyjątkowa nie tylko ze względu na swoje liczne właściwości, ale również za sprawą warunków, w których rośnie. Maca preferuje bowiem niegościnne, skaliste gleby, oraz ekstremalne warunki...

  • Dietetyczne nasiona: Dlaczego pomagają schudnąć?

    .... Ile ma ją kalorii? Teff - w jednej filiżance gotowanych nasion jest 255 kcal. Orkisz - jedna szklanka ugotowanego ziarna dostarcza 246 kcal. Amarantus zawiera 371 kcal w 10 dag gotowego produktu(...)). Amarantus: Skarbnica białka To bezglutenowe zboże zawiera białko, które jest lepiej przyswajalne niż to w mleku! Amarantus ma porównywalną z mięsem ilość żelaza (15 mg w 10 dag). Dlaczego...

  • Curry to jedna z najstarszych przypraw znanych człowiekowi. Kurkumę, kardamon oraz pieprz, czyli podstawowe składniki tej mieszanki, uprawiano już w 3000 roku p.n.e., zaś ślady używania curry jako przyprawy wiodą do 1700 roku p.n.e. Fot. 123RF/Picsel Ponoć pierwsze danie mięsne, doprawione curry, zostało złożone w ofierze sumeryjskiemu bogu słońca Mardukowi. Curry to jednak nie tylko złotawa i pikantna mieszanka, ale także cała gama potraw pochodzących z Indii. Indyjskie curry to potrawa w...