• Informacje na temat:

    1 szklanka maki ile gram

Przepisy na temat: 1 szklanka maki ile gram
Artykuły na temat: 1 szklanka maki ile gram
  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pustego żołądka. Nie ma szans, nie odpocznę, jeśli czegoś nie zjem. Na szczęście z pomocą przyszedł Mecenas, który postanowił wyciągnąć mnie na lekki, niedzielny obiad. Tym razem postanowiliśmy wybrać miejsce według bardzo prostego klucza - jakaś nowa, niedroga i ładna knajpka. W Krakowie na kulinarnej mapie w ostatnich tygodniach pojawiły się dwa...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Jest dodatkiem do jedzenia dla astronautów, a jej najbliższymi krewnymi są rzepak, gorczyca i kapusta. Mowa oczywiście o korzeniu maki. Dlaczego uchodzi za jeden z „superfoods”? Poznaj wszystkie właściwości tej cudownej rośliny. Fot. 123RF/Picsel Maca jest rośliną pochodzącą z peruwiańskich Andów. Jest ona wyjątkowa nie tylko ze względu na swoje liczne właściwości, ale również za sprawą warunków, w których rośnie. Maca preferuje bowiem niegościnne, skaliste gleby, oraz ekstremalne warunki...

  • Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do czego Ci się przyda. Autor: Barbara Bryja

  • Lawenda kojarzy się z pięknym zapachem i kwiatami o niezwykłym kolorze. Większość z nas chętniej widzi lawendę we flakonie niż na talerzu. Ale czy słusznie? Jak wykorzystać lawendę w kuchni?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Lawenda ma niezwykły smak, dzięki któremu można wzbogacać wiele potraw - od mięs zaczynając, na słodkich deserach kończąc. Można używać świeżo zerwanej lawendy, wprost z ogródka lub suszonej (możesz ją kupić w sklepie lub ususzyć samodzielnie w domu). Bo oprócz niezwykłego smaku...

  • Ile gramów mieści się w łyżce? Jaką pojemność ma szklanka, a jaką filiżanka. Z pewnością te i wiele innych pytań nie raz nasunęło wam się w czasie przygotowywania posiłków. Od dziś nie musicie się tym więcej martwić. Wystarczy, że skorzystacie z naszych ściąg. Aby zapisać grafikę, kliknij prawym klawiszem na obrazek i wybierz "Zapisz obraz jako".   Aby zapisać grafikę, kliknij prawym klawiszem na obrazek i wybierz "Zapisz obraz jako".  

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Zawierają mnóstwo witamin, obniżają cholesterol, odmładzają, chronią przed rakiem, dodają energii oraz są skutecznym afrodyzjakiem. Małe, niepozorne i pyszne...figi. Fot. 123RF/Picsel Figowiec pospolity, na którym rosną te tajemnicze owoce, uprawiany jest na terenach śródziemnomorskich, czyli tam, gdzie jest gorąco. Gruzja, Armenia, Grecja, ale także na przykład Kalifornia - to miejsca, gdzie można zjeść figę prosto z drzewa. W Polsce o świeże i dobre figi wcale nie jest łatwo, chociaż coraz...