• Informacje na temat:

    1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Przepisy na temat: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • Ptysie z waniliowym kremem

    Składniki: 12 ptysiów bez nadzienia (do kupienia w cukierni) 10 dag masła 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego po 1/2 torebki budyniu waniliowego i karmelowego puszka skondensowanego mleka słodzonego lub  litr mleka szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej szczypta soli Przygotowanie: Kilka godzin wcześniej zrób kajmak. Puszkę z mlekiem zanurz w wodzie...

  • Ciasto ,bardzo polecane na gorące dni ,wskazane na wszelkie uroczystości, uwielbiane przez dzieci .

  • Krem: 2 śnieżki Gellwe w proszku, 2 opakowania śmietan-fix Wierzch: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 10 dag orzechów włoskich pokrojonych. Wykonanie: Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać i dodać. Na koniec wlać olej i wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto do blaszki i piec w temp. 180st.45min.Wystudzony biszkopt przekroić na...

  • Bardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik,naprawdę nie potrzeba żadnych większych zdolności,wszystkie składniki na masę serową wrzucamy do miski,krótko miksujemy i wylewamy na zapieczone ciasto,dzięki warstwie rafaello i czekolady jest naprawdę rewelacyjny,to moja nowa kombinacja :-)

  • Mleczna pianka z malinami

    Składniki: - 2 paczki herbatników, - 1 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego, - 1 galaretki czerwone, - 1 galaretka żółta, - 0,25 kg malin Przygotowanie: Herbatniki rozłożyć na dnie wyłożonej folią spożywczą blaszce. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, schłodzić. Połowę puszki mleka ubić na pianę, cały czas ubijając dodawać stopniowo zimną galaretkę czerwoną, masę wylać...

  • Banalnie proste w wykonaniu dwuskładnikowe lody śmietankowe. Są one pyszne same w sobie, ale stanowią również świetną bazę dla innych smaków. Mam tylko jedną uwagę, nie przeraźcie się podczas przygotowań, masa lodowa przed zamrożeniem jest strasznie słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne.

  • prosta i szybka pychotka na zimno:)

  • Bardzo proste ciastka bez cukru i jajek. Do ich zrobienia potrzeba zaledwie 3 składniki. Kruche, w smaku czuć mleko w proszku (mimo że go tu nie ma). Bardzo smaczne :)

  • Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.

  • Szału nie ma :-) . To szarlotka

Artykuły na temat: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • Obiad u córki

    ...śmietany, 1 op. cukru wanilinowego, 40 g drobnego cukru, 8 płatków żelatyny, 150 ml niesłodzonego mleka skondensowanego, 200 ml śmietany kremówki, 200 g truskawek, 50 ml śmietany kremówki (na sos), 150

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    Ciasteczka muffinowe Składniki na 12 sztuk: Na ciasto: 8 dag margaryny, 10 dag cukru pudru, torebka cukru wanilinowego, 25 dag mąki tortowej, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 125 ml mleka Na(...) Na krem i dekorację: 300 ml mleka 3,2 proc., 6 dag cukru, budyń czekoladowy, 25 dag masła, 10 dag czekolady deserowej, 10 dag ciemnej polewy czekoladowej, 5 dag białej polewy, połówki migdałów...

  • Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pustego żołądka. Nie ma szans, nie odpocznę, jeśli czegoś nie zjem. Na szczęście z pomocą przyszedł Mecenas, który postanowił wyciągnąć mnie na lekki, niedzielny obiad. Tym razem postanowiliśmy wybrać miejsce według bardzo prostego klucza - jakaś nowa, niedroga i ładna knajpka. W Krakowie na kulinarnej mapie w ostatnich tygodniach pojawiły się dwa...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...